2021-10-07 19:20:43

Naši novi „Mladi čuvari prirode“

Učenice šestih razreda naše škole Zara Horvat, Valentina Kiseljak, Lucija Pospiš i Martina Vidović u prošla su dva dana polazile edukacije i radionice u sklopu projekta „Ptiček„, programa za senzibiliziranje i potvrđivanje mladih čuvara prirode u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Projekt provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko- zagorske županije Zagorje zeleno  s osnovnim školama, a ova generacija je 13.generacija mladih čuvara.   Radionice su se provodile 5. i 6. listopada na dvije lokacije: u Centru za prirodu u Radoboju i zaštićenom krajoliku Zelenjak u Kumrovcu. Učenice je na radionicama pratila njihova učiteljica prirode, Natalija Ilić.  Nakon završene edukacije učenice su stekle status mladih čuvara prirode, upisane su u registar mladih čuvara prirode,  a potvrde su im uručili prof.dr.sc. Ivan Martinić kao autor projekta te gđa Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko -zagorske županije.

Učenicama i učiteljici bilo je vrlo zanimljivo i poučno te svakako preporučuju edukacije i drugim sudionicima. Zahvaljujemo svim mentorima na projektu te ravnateljici i stručnim suradnicama iz Javne ustanove što nas pozvali u projekt.

Fotogalerija: Projekt "Ptiček"

Učiteljica Natalija Ilić


Osnovna škola Side Košutić Radoboj