2021-02-11 19:23:33

Dan sigurnijeg Interneta 2021.

Svake godine u mjesecu veljača obilježavamo Dan sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja kao i odgovorno ponašanje na Internetu.

Različite aktivnosti u tjednu od 8. do 12. veljače održane se na nastavi informatike.

Učenici petih razreda upoznati su sa savjetima za djecu, čitali su slikovnicu "Sigurni s Neticom", razgovarali o pravilima ponašanja na internetu te rješavali radnu bilježnicu "Sigurni s Neticom". Njihov zadatak je bio napraviti i prezentirati plakat „Moj digitalni svijet“.

S učenicima šestog, sedmog i osmog razreda održane su radionice na temu Kolo društvenih mreža, a njihov zadatak bio je izraditi digitalni poster/plakat odabirom jednog od ponuđenih alata (Canva, PosterMyWall, DesignCap, Photovisi). Učenici su istraživali njegove mogućnosti i primijenili ga na zadanu temu). Prijedlozi tema bili su: Kako sigurno koristiti društvene mreže, Opasnosti na Internetu, Cyberbullying, Pravi prijatelj ii FB prijatelj, Opasnosti za računala, Zaštita privatnosti na Internetu, Kako se ponašati na društvenim mrežama (savjeti), Facebook i Instagram, Zaštita privatnosti na Internetu, … Upoznati sa dijelovima i smjernicama izrade postera, pravilima kojih se treba pridržavati kako bi poster izgledao pregledan, uočljiv, čitljiv, originalan dobili smo zanimljive i poučne postere koji su izloženi u holu škole, a možete ih vidjeti klikom na poveznicu Dan sigurnijeg interneta 2021. (fotogalerija).

Učenici su upoznati s edukacijskim paketom za Dan sigurnijeg interneta (Djeca, mladi, roditelji; Nastavnici, profesori, stručnjaci; Promotivni materijali) čiji se sadržaj nalazi na poveznici https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/.

Sudjelovali smo i u nagradnome online kvizu koji se održavao 9. 2. 2021. od 9,00 do 19,00 sati. 

Navedenim aktivnostima pridonijeli smo osvještavanju ozbiljnosti i odgovornosti ovogodišnjeg teme „Zajedno za bolji Internet.“

Fotogalerija: Dan sigurnijeg Interneta 2021.

Učiteljica Ivanka Švaljek


Osnovna škola Side Košutić Radoboj