2019-10-25 09:33:12

SUDJELOVALI SMO U NACIONALNOM KVIZU ZA POTICANJE ČITANJA

Jedna od aktivnosti kojima ćemo obilježiti Mjesec hrvatske knjige je i sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja. Stoga su 24. listopada učenici: Ana Šemnički, Luka Draganić, Anamarija Draganić, Filip Šalković, Valentina Gerić i Luka Dunaj pristupili online rješavanju kviza.

Zadatak je bio pročitati knjige Jasminke Tihi-Stepanić: Ljeto na jezeru Čiču, Ivane Guljašević Kuman: Drugačija i Vlaste Golub: Eva, mala žena te proučiti ponuđene online izvore vezane uz glazbu. Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je ''U ritmu čitanja'', a moto kviza ''Ritam odrastanja''.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja od 4. do 8. razreda. Tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a već više od 20 godina organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja javno se izvlače glavna i utješne nagrade, a s mladima se druže autori i autorice čije su se knjige čitale za Kviz, uz prigodan glazbeni program. S nestrpljenjem očekujemo saznati pobjednika iz naše škole, a nadamo se i glavnoj nagradi!

Fotogalerija: SUDJELOVALI SMO U NACIONALNOM KVIZU ZA POTICANJE ČITANJA

 

                                                                                         Jasenka Marmilić


Osnovna škola Side Košutić Radoboj