2018-11-28 12:03:42

Predstava #generacija

Povodom obilježavanja Dana hrvatskog kazališta i Mjeseca borbe protiv ovisnosti, našu školu posjetili su 27. studenog glumci iz kazališta Tirena. Za učenike predmetne nastave odigrali su predstavu #generacija.

Predstava se bavi utjecajem tehnologije na odrastanje i kvalitetu života petnaestogodišnje djevojke Iskre i njenih prijatelja. Učenici su gledajući predstavu osvijestili postojanje virtualnog svijeta i života na društvenim mrežama kojem su svakodnevno izloženi. Zajedno s izvrsnim glumcima Ivanom Bošnjakom i Nikolinom Ljuboja promišljali su o stvarnosti u kojoj ljudi sve rjeđe uživo razgovaraju i druže se te većinom provode dane zatvoreni u kući. Predstavu su upotpunili dojmljivi zvučni efekti kojima je rukovodio gospodin Darko Horvat. Tema ovisnosti mladih o komunikaciji pomoću tehnologije vrlo je aktualna te će učenici i nakon predstave na satu s razrednicima razgovarati o njoj.

Nakon predstave članovi novinarske skupine družili su se s glumcima i kroz intervju saznali ponešto o glumačkom pozivu. U nastavku možete pročitati što su saznali.

Fotogalerija: Predstava #generacija

 

                                                                               Jasenka Marmilić

 

 


Osnovna škola Side Košutić Radoboj